Over Bakkerij Kamstra

Bakkerij Kamstra is een zelfstandige broodbakkerij gespecialiseerd in kleinbrood. Wij bakken onze producten op platen in traditionele bakkerijovens. Naast zorg en vakmanschap geven wij onze producten ook de tijd in het gehele productieproces om zo het beste resultaat te krijgen. Dit is goed te zien bij onze kadetten en puntjes die op de bodem mooi bruin gebakken zijn en aan de bovenkant een mooie goudbruine kap hebben. Dit zorgt voor een overheerlijk broodje die vriesvers bijna niet te onderscheiden is van een vers broodje!

Ons motto is om producten te maken die passen bij de professionele ondernemer en door iedere consument als een traktatie wordt gegeten.

Onze bakkerij voldoet aan alle moderne eisen om ambachtelijk brood te maken in grote charges. Door onze BRC en GMP certificaten voldoen wij ook aan alle strenge productie-eisen en hebben wij netheid en controle hoog in het vaandel.


 









 

Bakkerij Kamstra is in 1953 opgericht door Pieter Kamstra sr. in Luttelgeest, die ook al een bakkerij had in Eestrum (FR). In 1958 is de bakkerij overgenomen door de twee zonen Harmen en Pieter jr.  Uiteindelijk werd de bakkerij in Luttelgeest te klein en verhuisde ze in 1985 naar Wolvega. Hier in Wolvega heeft in 1996 de 3de generatie Peter Kamstra, zoon van Pieter jr. , een volledige overname gedaan.  Net begonnen in 1999 kreeg Peter een enorme tegenslag te verwerken.  Door een grote brand ging alles verloren. Maar met vol vertrouwen in de toekomst opende hij in 2000 de deuren van de huidige bakkerij. In 2008 is de bakkerij vergroot met een nieuwe vriezer waardoor we 2500 pallets kunnen opslaan.